تاریخچه وب و سیر تحول طراحی سایت
- قبل از اینترنت، چطور اطلاعات را پیدا میکردید؟
- تصور کنید دنیایی بدون گوگل، یوتیوب یا اینستاگرام! چه حسی دارد؟
- به نظر شما، چه چیزی باعث شد که اینترنت تا این حد محبوب شود؟
- اولین وبسایت چه شکلی بود؟ با وبسایتهای امروزی چه تفاوتی داشت؟
- چطور وبسایتها در طول زمان تکامل یافتهاند؟
- چه عواملی در این تحولات نقش داشتهاند؟
- تاثیر اینترنت و طراحی وبسایت بر زندگی ما چه بوده است؟
- چه چالشهایی در طراحی وبسایت وجود دارد؟
- آینده طراحی وبسایت به چه سمتی خواهد رفت؟
تمامی این ها سوالاتی است که شما میخواهید از فردی که در این حوضه تخصص دارد بپرسید و با توجه به پاسخ آن ها علایق خود را دنبال کنید.اما یه نکته رو هیچ وقت فراموش نکنید: یادت باشه که علایق آدم میتونه با گذشت زمان تغییر کنه. از امتحان کردن چیزهای جدید و کشف علایق جدید نترس!
اولین وب سایت جهان چطور به دنیا اومد؟
تصور کن سال 1990 میلادی باشه. اینترنت یه چیز جدیده و فقط یه عده محدود بهش دسترسی دارن. توی همین سال، یه دانشمند به اسم تیم برنرز-لی توی یه سازمان علمی به اسم CERN کار میکرد.
تیم یه مشکلی داشت: اشتراکگذاری اطلاعات بین دانشمندان توی سراسر دنیا خیلی سخت بود. باید یه راهی پیدا میکرد که بتونن راحتتر با هم در ارتباط باشن و اطلاعات رو به اشتراک بزارن.
برای همین، تیم یه ایده ی خفن داشت: ساختن یه سیستم جهانی برای اشتراکگذاری اطلاعات. به این سیستم شبکه جهانی وب یا همون WWW میگفتن.
اولین قدم تیم، ساختن یه زبان جدید بود. این زبان HTML نام داشت و برای نوشتن صفحات وب استفاده میشد. بعد از این، تیم یه نرمافزار هم ساخت که بهش مرورگر میگفتن. این مرورگر صفحات وب رو نمایش میداد.
بالاخره، توی تاریخ 6 آگوست 1990، تیم اولین وب سایت دنیا رو توی کامپیوتر خودش راه اندازی کرد. این وب سایت یه صفحه ی ساده بود که اطلاعاتی درباره ی WWW داشت.
اما داستان به همین جا ختم نمیشه! تیم میخواست همه ی دنیا از این اختراع جدید استفاده کنن. برای همین، اطلاعات مربوط به WWW رو به صورت رایگان در اختیار عموم قرار داد.
به مرور زمان، مردم توی سراسر دنیا با WWW آشنا شدن و ازش استفاده کردن. وب سایتهای جدیدی ساخته شدن و اینترنت به یه منبع عظیم از اطلاعات تبدیل شد.
امروزه، به سختی میتونیم دنیایی رو تصور کنیم که بدون وب باشه. اینترنت به یه بخش ضروری از زندگی ما تبدیل شده و بهمون کمک میکنه تا با بقیه ارتباط برقرار کنیم، اطلاعات پیدا کنیم، کارهامون رو انجام بدیم و حتی سرگرم بشیم.
تاریخچه html
HTML مخفف “HyperText Markup Language” یا “زبان نشانهگذاری ابرمتن” است. این زبان در ابتدا فقط شامل 18 تگ ساده بود که به دانشمندان کمک میکرد متن، تصاویر و لینکها را در صفحات وب خود سازماندهی کنند.
با گذشت زمان، HTML به تدریج تکامل یافت و قابلیتهای جدیدی به آن اضافه شد. در دهه 1990، شاهد ظهور وب 2.0 بودیم که وب را به فضایی تعاملیتر و پویاتر تبدیل کرد. در این دوران، HTML با زبانهایی مانند CSS و JavaScript همراه شد تا به توسعهدهندگان امکان ساخت وبسایتهای پیچیدهتر و جذابتر را بدهد.
امروزه، HTML5 جدیدترین نسخه این زبان است که از قابلیتهای خارقالعادهای مانند ویدئو، صدا، گرافیک برداری و حتی برنامههای وب پشتیبانی میکند.
HTML به قدری قدرتمند و انعطافپذیر است که به زبان پایه وب تبدیل شده است. تقریباً تمام وبسایتهایی که امروزه مشاهده میکنید، با استفاده از HTML ساخته شدهاند.
یادگیری HTML برای هر کسی که به دنیای وب علاقهمند است، ضروری است. این زبان نه تنها برای طراحی وبسایت، بلکه برای ساخت ایمیل، اپلیکیشنهای موبایل و حتی بازیهای ویدئویی نیز کاربرد دارد.
اگه متن بالا را با دقت خونده باشی به وب 2 اشاره کردم میدونی منظورم چی بود؟
یادته اینترنت قدیم چجوری بود؟ مث یه کتابخونه بزرگ که فقط یه عده آدم خاص میتونستن توش کتاب بخونن و بنویسن.
اما وب 2 یه جور اینترنت جدیده که مثل یه خونه بزرگ میمونه که همه میتونن توش بیان، حرف بزنن، چیزای جدید یاد بگیرن و با هم چیزای خفن بسازن.
تو وب 2:
- میتونی توی شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و فیسبوک با دوستات چت کنی، عکس و فیلم بزاری و از حال هم باخبر بشی.
- میتونی توی وبلاگ و ویکیها مثل ویکیپدیا چیزای جدید یاد بگیری و حتی خودت مقاله بنویسی و به بقیه یاد بدی.
- میتونی از فروشگاههای آنلاین مثل دیجیکالا و تربیت خرید کنی و هر چی که میخوای رو دم در خونه تحویل بگیری.
- میتونی با استفاده از اپلیکیشنهایی مثل اسنپ و آپارات غذا سفارش بدی، تاکسی بگیری و فیلم ببینی.
خلاصه که وب 2 یه دنیای پر از آدمای خلاق و ایدههای نوآورانه ست.
امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید و مطالب آن برایتان مفید، جذاب و کاربردی بوده باشد.ما خوشحال میشویم اگر این مقاله را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و از ما حمایت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید